2007. szeptember 2., vasárnap

Vasarnapi program

Ma voltunk a varosban, a kinai negyedben foleg, meg atmentunk a varos kozepere a Azsiai Civilizaciok Muzeumaba, mert ingyenes programok voltak a "Szepseg Azsiaban" kiallitasuk kapcsan.

Amint kileptunk a metrobol, eleredt az eso, es aztan egesz nap hol esett, hol nem. Amikor esett, bementunk valahova, pl. enni. Ettunk egy igazi food court-ban is. Ez itt a helyi specialitas, varosszerte rengeteg helyen lehet enni a helyi kis kifozdekbol. Arrol lehet megismerni, hogy muanyag szekek asztalok vannak, es mindig van ott valaki, aki eszik. Szingapurban kulonben egyfolytaban esznek az emberek, es ezt legszivesebben nyilvanosan, tarsasagban szeretik tenni. Szoval a food court-ban van egy csomo asztal, szek, es ezek korul tucatnyi kajalda. Nehany negyzetmeter mindegyik, es mindnek van valami specialis kinalata: friss gyumolcsle, nyugati tipusu kaja, valamelyik szamomra nem tul megkulonboztetheto kinai specialis kaja, edesseg, ital, stb. Olyan, mint a piacokon a lacikonyhak othon.

Az egyik aktualis eso idejen en ilyenben ettem egy csirke mee nevu finomsagot (eleg jo volt). aztan tovabb mentunk, lattunk regi kiani templomot (kep is sikerult, mert elokapartuk a fenykepezogepet):

Aztan a kovetkezo eso idejen egy utcai arusnal kokuszt ittunk. Tul sok ize nem volt, de ezt is kiprobaltuk legalabb.

Aztan nagy vasarlasba kezdtunk, mert az Eszter rajott, hogy a lakas sokkal jobban fog kinezni, ha van terito az asztalon, es a parnak is kineznek valahogy (igaza van). Szegeny kinai arusok mind nagy lelkesen mutogattak a parnahuzat-terito kinalatukat, aztan vegul a negyediknel volt megfelelo szinben, megfelelo szamu, osszeillo keszlet. Ez is a raktarbol kaparta elo a negyedik darabot. kaptunk engedmenyt is a nagy vasarlasra, de szerintem ennyi lett volna kulonben is. Latta a ficko, hogy ezek jo kuncsaftok, ugyhogy mondta, hogy hozza menjunk vissza, barmi mas kell. Majd meglatjuk :)

A muzeumi program nem volt nagy szam, de legalabb nem is kerult semmibe. A muzeum maga, a kiallitas viszont nagyon szepnek tunt, ugyhogy azt meg egyszer megnezzuk kenyelmesen.

Hazafele beugrottunk a sarki food court-ba, vettunk vacsorat. Ugy tunik, nem nagyon fogunk itt fozocskezni, nem eri meg. nehany szaz forintert az etelek eleg nagy valasztekat barhol barmikor be lehet szerezni. Akkor fogunk csak fozni, ha valami olyasmire vagyunk, amit itt nem kapunk meg.

Nincsenek megjegyzések: