2007. szeptember 5., szerda

Hetvegi partik

Suru hetvegenk volt, szinte minden estere jutott valami kozos program. Penteken a helyi konyhat probaltuk ki. Illetve a helyi konyha egyik szeletet, mivel itt annyifele-fajta stilusban foznek, hogy nem lehet egyszerre kiprobalni az egeszet.

Van egy-ket helyi ember az Insead-os diakok kozott, es jo szingapurihoz meltoan, az eves szamukra kozponti kerdes. (Azt mondjak, a szingapuriak szamara harom fo tevekneyseg fontos: az eves, a vasarlas es a munka. A vasarlast kulonben nemzeti sprotjuknak tartjak, es tenyleg rengeteg edzopalya van, es mindenki reszt vesz ebben a nemes tomegsportban.) Igy aztan, kozkivanatra is, megszerveztek, hogy minden penteken elmegy a tarsasag valamelyik nem tul draga, de jobb hiru food court-ba, es megkostolja a hely specialitasat.

Az elso alkalommal halfej curry-t ettunk, ami allitolag Szingapur nemzeti eledele. Van egy vicc is, hogy Szingapur nemzeti jelkepe, a Merlion, ami egy haltestu, oroszlanfeju leny azert lett ilyen furcsan osszerakva, mert a helyiek megettek a fejet meg joidoben, es oroszlanfejjel kellett potolni. Oroszlanok kulonben nincsenek a kornyeken, szerintem legkozelebb Afrikaban talalhatoak. Hal az van.

Mindenesetre a halfej a hal legertekesebb resze itt, es a halfej curry az egyik legjobb etel a helyiek szerint. (Es tenyleg jo.)

A hely maga kulonben indiai eteleket fozott, es az indiai stilus szerint ettunk: eloszor mindenfele fuszeres eloetelek, azaz kis csirke, meg zoldsegdarabok jol bepacolva, es kisutve; aztan valami nagy darab garnelarak, mint atvezetes; aztan a curry, rizzsel, meg mindenfele szosz/salata mellekesekkel, es mindezt banalevelen talalva. Van kep is valahol, majd lehet, hogy berakom a vizualisok kedveert.

Szoval nagyon finomakat ettunk ott, emlekezetes volt. Az egesz nem kerult tobbe, sorrel, itallal egyutt, mint 26 dollar fejenkent (kb. 3400 Ft) Utana atmentunk egy szomszedos elegans barba, az a neve, hogy Oosh, es ittunk egy-egy koktelt, amiben alkoholt ugyan nem ereztunk, de azert nem volt rossz. bazi nagy hely volt, oriasi kerthelyseggel, trendi berendezessel (ld. kep), otthoni arakon, vagy meg afolott. Tele volt, tok jo uzlet lehet. Mondjuk mint a Buddha beach deluxe, haromszor akkora, egesz evben nyitva; egy penzgyar.

Ez volt penteken. Szombaton a Bain & Co. az Inseados elso beiratkozasi het (welcome week) foszponzora hivta meg az osszes diakot (kb. 250 fo) egy beach partyra, Sentosa-ra az itteni tengerpartra. A hely maga nem volt tul meno, meg egy kicsit alulmeretezett ekkora tomegre, de azert szep volt a Bain-tol. Ugyan a bar a tengerparton volt, de volt egy kisebb meretu medence is, amiben a vegere az emberek 90%-a megmartozott. Aki nem magatol, azt dobtak. Az Eszter meguszta, en egy ido utan feladtam a kuzdest, kipakoltam a zsebembol a penztarcat/telefont/kulcsot/stb-t es mentem. Kicsit olyan volt a medence, mint egy szardiniasdoboz, a nepsuruseg csucsot dontott. A koktelokban itt sem volt alkohol, 5-ot megittam, es meg se ereztem.

Vasarnap pihentunk, aztan hetfon a BCG hivta meg az Insead-os BCG-seket es partenereket. Tipikus BCG-s vacsora volt, sok itallal, jo kajaval, az etterem utan meg egy bar felkeresesevel. A BCG-seknek nem kell tovabb magyarazni. A tobbieknek: valami francia etterem volt, 7 fogas (mind persze csak mutatoba, de osszesegeben azert eleg sok volt), jo borok egyfolytaban. Kb. 15 ember volt ott, a helyi irodabol harman (mind europai). Aztan egy tok jo barba mentunk at, a kinai negyedben egy felujitott haz tetejen, a teraszon volt a bar, fantasztikus kilatassal a felhokarcolokra. Itt volt alkohol a koktelban, ugyhogy ez valami nagyon meno hely lehet :). Egykor kidobtak, mert zartak...

Azota semmi hasonlo, tegnap kihagytuk a diakonkormanyzat altal szervezett kocsmazast, mert pihenni is kell neha. Penteken ujabb food court felderitese jon, meg nem tudom, mit fogunk enni, de biztos finomat.

4 megjegyzés:

Ató írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Ató írta...

Köszönjük a plebejustársadalom nevében az értelmező megjegyzéseket. Ha még abban tudnál orientálni minket a messzi oriensből (szóvicc tőlem), hogy a miről is nevezetes az a Buddha beach. A honlapja alapján eklektikus trendy. Bár Szingapúrban legalább Buddha nem lenne kultúraidegen. A koktélbáros-diszkó-pizzériához aznonban ott sem tudom, hogyan illenék.

Eszter & Balazs írta...

Sajnos nem ertem a plebs kerdeset. A szoviccig meg ment, de aztan elvesztettem a fonalat. Az Oosh is eklekitus trendy, meg a Buddha Beach is. Diszko pizzeriat nem lattam, ezert irtam, hogy deluxe. Koktelbar volt. Buddha csak illusztracio Pesten.

Ató írta...

ff