2007. szeptember 1., szombat

Lakas

Otthon honapokig probalkoztunk lakast berelni. Amelyik elfogadhato arban volt, arrol nem volt eleg infonk. Vagy volt, de masnak adtak ki. Vagy tul messze volt. Vagy egyeb ok miatt nem jott ossze. Vegul mar egyszerubb volt akkora halasztani, amikor eloben megnezhetjuk a lakasokat.

Na de akkor ideiglenes szallast kellett szerezni ara nehany napra, amig a lakasokat nezegetjuk. Gyerekjatek, gondoltuk, majd valasztunk valami nem tul draga, megfelelo szinvonalu hotelt. Ehhez kepest legalabb egy tucatnyi hotellel leptunk kapcsolatba, es mind tele volt. Vegul ket megoldas volt: vagy 300 dollarert az Intercontinentalba (BCG-n keresztul foglalva), vagy 150-ert egy ismeretlen hotelbe. Ez utobbit valaszotttuk.

Hotel Windsor a neve (itt egyebkent divatosak az angliara utalo elnevezesek, van Regent's Park, Dover Road, stb.), es valoszinuleg ha nincs ekkora kereslet, kb. fele ennyit ert volna a szoba. kicsi volt, erdekesen berendezve, a furdoszobaban folyamatosan szivargott valami viz, es elegge kiesett a fo kozlekedesi utvonalrol (azaz buszozni kellett a metrohoz). Mindegy, negy napra epp megfelelt.

A lakaskereses erdekes volt, lattunk vagy 4 lakast, akar mindegyiket kivettuk volna azonnal, mert eleg hasonloak voltak. Az egyikre meg szandeknyilatkozatot is adtunk, de a tulaj elkezdett szorakozni, hogy akkor ne 10,5 honapra, hanem 11-re vegyuk ki. Miutan ebbe belementunk, az arat akarta emelni.

Aztan a legelso lakas, amit lattunk, es az osszes latott kozul a legolcsobb lett a mienk. Ott is volt egy kis kozjatek, mert az ugynok azt igerte, pentek delre megmondja, kivehetjuk-e, de akkor meg hezitalt, mert voltak mas jelentkezok is. Mi nem is szamitottunk mar ra, aztan meglepetesszeruen jelentkezett. Mazlink is volt, mert ha a masik tulaj nem szorakozik, akkor vele mar alairtunk volna, plane, hogy a bena ugynok a hotel hivogatta, akik meg csak uzenetet tudtak atadni, mert ugye mi nem ultunk a hotelben, varva, hatha felhiv.

Az ugynok kulonben egy teljesen bena kinai noszemely, aki mindket alkalommal, amikor talalkoztunk kesett fel orat minimum, es a lakasban kb. a villanyt sem tudja segitseg nelkul felkapcsolni.

Az alabbi honlapon van nehany kep a lakasrol, meg az elozo lako idejebol (ezeket lattuk mi is elore az ugynok honlapjan):
http://www.flickr.com/photos/revitechproperties/sets/72157594413397566/

A lakas eleg nagy, van ket haloszoba, egy nappali, harom mosdo, egy konyha, eloszoba, raktar, van vagy 80-90 negyzetmeter. Sokkal kisebbet allitolag nem is lehet kivenni, ez az itteni alapmegoldas.

Nincsenek megjegyzések: