2007. október 21., vasárnap

Kígyóshow

Ez még Bangkokban történt, de valaki kérte, hogy írjam le. A bangkoki csatornákon hajókázás közben megálltunk egy kígyófarmon. Mint kiderült, nem csak kígyók vannak ott, hanem más állatok is: majmok, madarak, hüllők tobbségében szűk rácsok mőgé zsúfolva. Tipikusan a régi stílusú állatkert volt, ahol az állatok jóléte nem az igazán fontos dolgok közé tartozik.

A fő attrakció a kígyóshow volt, ahol a közönség leült egy kis amfiteátrumba, és a színpadon, tőlünk néhány méterre szadizták a kígyókat. A program az volt, hogy egy mérgeskígyót kidobtak a színpadra, és egy bátor alkalmazott ugrált előtte, piszkálta, a kígyó meg vagy támadott, vagy menekült. A fickók meg villámgyorsan ugráltak előle, vagy utána, mikor mit kellett.


Volt olyan kígyó, amelyik elindult a nézők felé, mi meg ijedten spricceltünk szét, mert igazán csak egy-két méternyire volt.

Nekem nagyon nem tetszett a dolog, feleslegesen ijesztgettek csak, és azóta ha kígyót látok, eszembe jut, amikor elindult felénk az egyik. Nem jó érzés.

Nincsenek megjegyzések: