2008. május 11., vasárnap

Templom-túra

Balin rizsterasznál és kőfaragónál csak templom van több. Minden családnak van saját temploma, van a falunak is egy, és vannak fontosabb templomok, ahová minden balinéz járhat. És járnak is rendszeresen, főleg az évente megünnepelt nagy fesztiválokon, ami minden templomnak máskor és máskor van. (Az évente itt a balinéz naptár szerinti évet jelenti, ami 210 napos.)

Szóval láttunk rengeteg templomot és a fontosabbak közül többen jártunk is. Vannak olyanok, amiknek az elhelyezkedése nagyon szép, a tengerparti sziklák tetején, vagy a krátertóban. Van olyan, ahol a források és a tavacskák teszik nagyon hangulatossá, van ami rejtélyes hangulatú. van ami történelmileg érdekes, mások csak szépek. Szóval mindenki találhat kedvére valót.

Ami még emlékezetessé teszi őket, az az, hogy a legtöbbjébe nem lehet rövidnadrágban bemenni, hanem szarongot kell bérelni a bejáratnál. Persze ez is bevételi forrás neki, de nem vészes olyan kb. 60 Ft fejenként. És cserébe egy kicsit autentikusabban érzi magát az ember. Van, ahol azoknak, akiknek hosszú ruhája van, adnak egy övet, hogy valamit azért tekerjenek magukra. A helyi emberek különben nagyon kiöltöznek, ha templomba mennek, a legjobb, lehetőleg fehér ruhájukat veszik fel.

Én itt most egy szarong-divatbemutatóval zárom a balis bejegyzéseket.











3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon jó, hogy irtál ezekről a kendőkről, én magamtól is valami ilyesmire gondoltam, de a képek között van olyan, ami a rizsföldeken készült, és ott is ilyen van rajtatok. És ez elbizonytalanitott, és arra gondoltam, ez helyi népviselet, és vettetek magatoknak is egyet (?) Éva

Ató írta...

A 2008-as divat szerint illik a türkiz-sárga csíkos pólóhoz a lila szarong?

Eszter & Balazs írta...

Vettunk is magunknak, hogy otthon se nelkulozzuk.
A rizsfoldre meg a templombol kellett menni, azert vagyunk ott is galaban.

A 2008-as divat meg egyenesen megkoveteli a kek-sarga polohoz a lila sarongot. Ha te meg nem szerezted be ezt a szerelest, minel elobb meg kene tenni.