2008. május 11., vasárnap

Jumbo Seafood

Most jöttünk a Jumbo Seafood étteremből, ahol négyen végigettük a menüt. Az alábbiak voltak benne:

  • tengeri herkentyű pástétommal töltött fánk kisütve
  • hideg mangós kacsasaláta (mint kakukktojás)
  • karamellizált ropogós bébi-tintahal
  • jégbehűtött marinált medúzacsíkok
  • forró vízben főtt élő garnélarák szója- és chilli-szósszal
  • főtt egész 'Soon Hock' hal Hong Kong-i stílusú híg szójaszósz lében
  • chillis tarisznyarák (chilli crab)
  • olajban sült fánk
  • lótuszlevélbe tekert rákhúsos főtt rizs
  • sárgadinnyés, kókuszos jeges sago-krém


Előétel:


Garnélarák:


Hal és chillis rák:

2 megjegyzés:

Ató írta...

Hiába no, a helyi garnélák (a képen látható méret alapján nem inkább királyrák? - v.ö. shrimp és prawn) jól bírják a klímát...
A sárgadinnyés-kókuszos sago-püré miért nem kivétel? Hal alakú kókuszból volt? A kacsának legalább van köze a vízhez...

Eszter & Balazs írta...

Mert a sago olyan, mintha ebihal lenne. :)
A rakok magyar neveibol meg majd tartasz nekunk egy kurzust, mert ebben nem vagyunk otthon.