2008. július 9., szerda

Búcsú Szingapúrtól

Az utolsó napjainkat töltjük a szingapúri lakásunkban, már csak kettőt alszunk itt. A pakolás nagyja megvan, de azért még lesz munka vele. Holnap még intézkedünk, rendezkedünk, aztán péntek kora reggel megyünk Ausztráliába.

Majdnem 11 hónapot voltunk itt, Szingapúrban, és nagyon jól éreztük magunkat. Rengeteg dolgot csináltunk, amire tanúság a majdnem 100 blogbejegyzés. Szingapúrt elég jól megismertük, megszoktuk, otthon érezzük magunkat itt. Azt hiszem nagyon sok mindent láttunk is Szingapúr nevezetességeiből.

Amikor utazgattunk - és a 11 hónapból másfél-két hónap ezzel telt - akkor jártunk öt másik országban a környéken, láttunk tengert, várost, hegyet, dzsungelt, műemléket, piacot, mindent. Annyit repültünk, mint eddig még soha, és akár összehasonlító tanulmányt is írhatnánk a dél-kelet ázsiai hotelekről.

Most jön valami más, Ausztrália. Teljes négy hetet leszünk ott, beutazzuk Perth-től Queenslanding. Itt egy térkép arról, merre is megyünk:


Nem megyünk el egy csomó érdekes helyre, mint pl., Melbourne vagy Tasmánia, de egyrészt időnk sem lenne rá, másrészt ott már túl hideg van nekünk. De így is nagyon sok mindent fogunk látni és csinálni. Megyünk búvártúrára, vitorlázásra, bálnanézésre, dzsipes szafarira, több borvidéket meglátogatunk, operát nézünk a Sydney operaházban, körbejárjuk az Ayers Rock-ot (Uluru-t), stb. Szóval mozgalmas lesz.

Aztán augusztus 8-an visszajövünk ide Szingapúrba, összeszedjük az itt hagyott csomagjainkat, kipihenjük magunkat, mégegyszer megnézzük a várost, és 11-én indulunk haza. 12-én este érkezünk fáradtan, összetörten, de boldogan, mert otthon leszünk.

Lehet, hogy már többet nem írok a blogba, mert kevéssé lesz rá alkalmam. Ezért most köszönjük meg minden lelkes olvasó figyelmét, bátorítását. Remélem élveztétek.

Sziasztok, legközelebb személyesen.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon nagyon köszönjük a sok energiát, amit erre a blogra szantál, érdemes lenne kiadni, mivel olvasmányos, érdekes, sok információt tartalmaz, és aki arra a környékre kivan utazni, nagyon sok hasznos ötletet, tippet kap belőle.Kicsit visszaolvasva és nézve a képeket is, megállapitom, nagyon szerencsések vagytok, olyan volt ez az egy év, mint egy hosszura nyult nászut: kivánom, az életetekben sok ilyen élmény legyen! Ölellek Benneteket, Éva, ugyis mint az Eszter anyája