2008. június 16., hétfő

Toplista beharangozó

Már térdig benne vagyunk az utolsó szingapúri hónapunkban, úgyhogy itt az ideje, hogy egy kis összegzésbe kezdjek. Arra gondoltam, indítok egy újabb sorozatot, amiben az utazásainkat értékelem, hogy mi tetszett a legjobban, és miért. Vagy 15 helyen voltunk, öt országban, és összesen minimum egy hónapot Szingapúron kívül töltöttünk, úgyhogy van mit összehasonlítani.

Ha azt kérdezitek, melyik utazásunk tetszett a legjobban, nehéz helyzetbe hoztok. Nem nagyon lehet összehasonlítani egy nagyvárost egy nemzeti parkkal vagy egy tengerparti üdüléssel. Így aztán az alábbi kategóriák szerint, külön-külön fogom megmondani a tutit:
  • nagyváros
  • kisváros
  • műemlék, épített látványosság
  • természeti látnivaló
  • tengerpart
Már kiválasztottuk a legjobbakat az Eszterrel, most már csak meg kell írnom a dolgot. Jönnek majd szépen sorban.

Addig viszont (a fent leírtaknak kicsit ellentmondva) elárulom, mit választanék, ha nagyon megszorítanátok, és egy utat kéne választanom, ami az összes közül mégiscsak a legjobb volt.

Bali lenne az. Balin van tengerpart, természeti és épített látnivaló is nagyon szép, és bár lehet, hogy máshol mindenből van jobb, ott minden megvan. Balin el lehet tölteni heteket is anélkül, hogy az ember ráunjon a szépre. És ráadásul az emberek is nagyon kedvesek.

Apropó emberek, azt is tervezem, hogy megírom, mi volt a mi teljesen szubjektív benyomásunk az itteni népekről. De az egy külön sorozat lesz.

Nincsenek megjegyzések: