Most jöttünk a Jumbo Seafood étteremből, ahol négyen végigettük a menüt. Az alábbiak voltak benne:
- tengeri herkentyű pástétommal töltött fánk kisütve
- hideg mangós kacsasaláta (mint kakukktojás)
- karamellizált ropogós bébi-tintahal
- jégbehűtött marinált medúzacsíkok
- forró vízben főtt élő garnélarák szója- és chilli-szósszal
- főtt egész 'Soon Hock' hal Hong Kong-i stílusú híg szójaszósz lében
- chillis tarisznyarák (chilli crab)
- olajban sült fánk
- lótuszlevélbe tekert rákhúsos főtt rizs
- sárgadinnyés, kókuszos jeges sago-krém
Előétel:
Garnélarák:
Hal és chillis rák:
2 megjegyzés:
Hiába no, a helyi garnélák (a képen látható méret alapján nem inkább királyrák? - v.ö. shrimp és prawn) jól bírják a klímát...
A sárgadinnyés-kókuszos sago-püré miért nem kivétel? Hal alakú kókuszból volt? A kacsának legalább van köze a vízhez...
Mert a sago olyan, mintha ebihal lenne. :)
A rakok magyar neveibol meg majd tartasz nekunk egy kurzust, mert ebben nem vagyunk otthon.
Megjegyzés küldése